This single storey, gateway pavilion was designed for Devon Wildlife Trust as a focal point for the regeneration of rural north-west Devon. It was hoped that the centre could be used by both the local community and visiting tourists for a wide range of activities from exhibitions and conferences to farmer’s markets and weddings.

The largely glazed pavilion sits beneath a ‘folded’ wall and roof structure finished with black stained timber. The large volume of the main hall is housed within a taller structure while an axial entrance route, signified by a glazed lantern over, culminates in a ‘green’ vista to the forest beyond. A small pod extrudes from beneath the roof to house informal meetings and gatherings around a wood burning stove while the large covered external area adjacent will provide shelter for farmer’s markets and other outdoor activities.