This proposed new building will provide the school and local community with a flexible 200-seat auditorium, dance and drama studios plus teaching and practice spaces for music. Assessed as ‘Excellent’ by Ofsted in all areas, this exercise was intended to generate fresh, exciting ideas to assist the school in approaching potential funding sources.

The proposed new building sits opposite ‘The Cube’ and adjacent the main school entrance. A simple distribution of spaces will allow flexibility in use between school and community functions and allow each to operate independently. The primary teaching spaces are clustered about a tranquil courtyard while the main auditorium and studios are closer to the public entrance. These internal functions are articulated in the massing and composition of the elevations to give visitors an immediate understanding of the internal hierarchy and functions.