This recent conversion within Royal William Yard provides 1600sqm at ground and first floor levels as flexible office and retail space within the Grade II* Listed building, with reconfigured circulation, new defined entrance spaces, break out and social hubs and bold cut outs to the existing windows creating an arcade of openings onto the adjacent new landscaped terrace and the green.

The raw, industrial interior has been carefully conserved, and the design of the new elements is clean and contemporary using a palette of glass, bold coloured surfaces and core-ten steel which contrast with the rich patina of the historic stonework.

The naturally ventilated office space has been fitted with electronic actuators within the high level rooflights which can operate to open the windows and create an efficient natural stack ventilation system, and an air source heat pump housed externally within an existing underground bunker provides the heating requirements minimising intrusive plant within the building.

The entire 1100sqm of office space is now home to Plymouth University, and the 5 units of retail along the ground floor house a variety of restaurants and shops.