We have worked within the constraints of this tight urban site and limited budget to deliver two new extensions that have transformed this vibrant, high achieving primary school.

The first block provides the school with a new entrance, reception foyer and Children’s Centre while the second
 accommodates two new classroom bases with shared practical cloakroom and balcony spaces. In contrast to the gloomy, introverted spaces of the existing buildings, these new additions are light filled, airy and spacious.

Externally, both extensions have been clad in cedar with contrasting panels of vivid green render and deep roof overhangs to shelter functional external spaces.

We have integrated large areas of glazing to ensure high levels of natural daylight coupled with deep overhangs to prevent glare and excessive solar gains.

We have also provided a ‘low-tech’ natural ventilation system to the teaching spaces using tilt / slide external screens to control the internal flow of air which can be exhausted at high level via mechanically operated rooflights to the rear of each space. Materials have been selected for their green credentials.